Sähkö ja hybridiautojen laturit

Soveltuuko tarpeisiisi paremmin luotettava ja turvallinen latausasema kotonasi vai haluatko kenties laajentaa latausmahdollisuuksiasi kaukana julkisista latauspisteistä? Meiltä sopivan ratkaisun olipa sitten hakusessa kiinteästi asennettavat tai mobiilit latausyksiköt.

Sähköauton ja hybridien lataukseen on olemassa kolme eri kaapeli tyyppiä, jotka ovat Mode1, Mode 2 ja Mode 3. Myös pistoke tyyppejä (type 1 ja type 2) on erilaisia ja sekin kannattaa huomioida latauskaapelia valittaessa.

Mode 1 latauskaapeli

Tarkoitettu kevyiden sähköajoneuvojen lataamiseen joihin lukeutuvat esimerkiksi skootterit, ruohonleikkurit ja polkupyörät.

Mode 2 latauskaapeli

Mode 2 kaapeli tulee yleensä sähköauton mukana. Tarkoitettu sähköauton tilapäiseen lataamisen esimerkiksi matkoilla. Kaapelista saateaan myös käyttää myös nimitystä "matkalaturi". Toisessa päässä normaali Schuko liitin.

Mode 3 latauskaapeli

Kaapelia käytetään kiinteällä latauslaitteella ja on tarkoitettu sähköauton pääasialliseen lataukseen. Tarjoaa turvallisen ja varman lataustavan. Yleensä käytetään kotona tai töissä. Lataaminen kestää suunilleen yhdestä kuuteen tuntiin riippuen akun koosta. Kyseessä siis sähköauton peruslaturi.

Type 1 Pistoke

Käytetään USA:n ja japanin autoissa. Pistoke mahdollistaa yksivaiheisen virransyötön aina 80 ampeeriin saakka. Sähköauton akuston laturi määrittää suurimman mahdollisen virran syötön. Yleensä käytössä on 16A.

Type 2 Pistoke

Käytetään eurooppalaisissa sähköautoissa ja hybrideissä. Standardi pistoke Suomessa ja Euroopassa. Mahdollistaa kolmivaiheisen virransyötön 63 ampeeriin saakka. 

CSS Combo Pikalatauspistoke

Euroopan pikalataus standardi (Mode 4) sähköliitäntä DC 50kW-350kW).

Sähköautojen latauspiste kotiin

Latauspiste on varmin ja turvallisen tapa ladata sähköautoa tai hybridiä kotona.Kiinteällä latauslaittella auton lataaminen kestää noin 4-6 tuntia. Laite voi olla joko tolppa mallinen tai seinään kiinitettävä versio.

Ennen latauspisteen hankkimista kannattaa tarkistaa minkälainen pistoke sopii kotiin ja suorittaa ns "lataustapatarkistus", jossa selvitetään minkälainen latauspiste on sopiva. Muista että latauspisteen asentaminen vaatii ammattilaisen.

View as Ruudukko Luettelo

Tuotteet 1-12 / 20

Sivu
per sivu
Aseta laskevaan järjestykseen
View as Ruudukko Luettelo

Tuotteet 1-12 / 20

Sivu
per sivu
Aseta laskevaan järjestykseen