Hiukkassuodattimen puhdistus

Hiukkasuodattimen (lyhenne DPF) puhdistus on tarpeellista, jotta pakokaasut puhdistuvat riittävästi. Hiukkassuodatin puhdistaa pakokaasuista pienikokoisia hiukkasia, jotka ovat terveydelle erittäin haitallisia. Säännöllisellä DPF puhdistusaineen käytöllä vältät hiukkassuodattimen tukkiutumisen.


Miksi hiukkassuodatin menee tukkoon?

Ongelmia esiintyy eniten autoissa joilla ajetaan lyhyttä matkaan, erityisesti talvella. Lyhyessä ajossa hiukkassuodattimesta ei hiukkaset kerkeä palamaan pois.

Jos regenerointi eli hiukkasten poltto epäonnistuu usealla ajokerralla peräkkäin saattaa olla että tarpeeksi korkeaa lämpötilaa hiukkasten polttoon ei enää saavuteta. Täten auton menee vikatilaan ja auto täytyy viedä korjaamolle.

Pahimmillaan hiukkassuodin joudutaan vaihtamaan, joka on erittäin kallista verrattuna pelkään puhdistukseen.

DPF pesuaineet toimii miten?

DPF pesuaineet toimivat siten, että niitä ruiskutetaan moottorin ilmanotosta sisään. Hiukkassuodattimen pesuaine voidaan ruiskuttaa myös suoraan suodattimeen erikoislaitteella pakokaasuanturien reikien kautta.

Pesuaine puhdistaa suodattimeen pinttyneen lian nostamalla  iukkassuodattimen lämpötilaa, jolloin hiukkaset saadaan poltetuttua pois.


View as Ruudukko Luettelo

9 tuotetta

per sivu
Aseta laskevaan järjestykseen
View as Ruudukko Luettelo

9 tuotetta

per sivu
Aseta laskevaan järjestykseen