Sähkö- ja hybridiautojen laturit

Soveltuuko tarpeisiisi paremmin luotettava ja turvallinen latausasema kotonasi vai haluatko kenties laajentaa latausmahdollisuuksiasi kaukana julkisista latauspisteistä? Meiltä löydät sopivan ratkaisun olipa sitten hakusessa kiinteästi asennettavat tai mobiilit latausyksiköt.

Sähköauton ja hybridien lataukseen on olemassa kolme eri kaapelityyppiä, jotka ovat Mode1, Mode 2 ja Mode 3. Myös pistoketyyppejä (type 1 ja type 2) on erilaisia ja sekin kannattaa huomioida latauskaapelia valittaessa.

Mode 1 latauskaapeli

Tarkoitettu kevytsähköajoneuvojen lataamiseen joihin lukeutuvat esimerkiksi skootterit, ruohonleikkurit ja polkupyörät.

Mode 2 latauskaapeli

Mode 2 kaapeli tulee yleensä sähköauton mukana. Tarkoitettu sähköauton tilapäiseen lataamisen esimerkiksi matkoilla. Kaapelista saatetaan myös käyttää myös nimitystä "matkalaturi". Toisessa päässä normaali Schuko -liitin.

Mode 3 latauskaapeli

Kaapelia käytetään kiinteällä latauslaitteella ja on tarkoitettu sähköauton pääasialliseen lataukseen. Tarjoaa turvallisen ja varman lataustavan. Yleensä käytetään kotona tai töissä. Lataaminen kestää suunilleen yhdestä kuuteen tuntiin riippuen akun koosta. Kyseessä siis sähköauton peruslaturi.

Type 1 Pistoke

Käytetään USA:n ja japanin autoissa. Pistoke mahdollistaa yksivaiheisen virransyötön aina 80 ampeeriin saakka. Sähköauton akuston laturi määrittää suurimman mahdollisen virran syötön. Yleensä käytössä on 16A.

Type 2 Pistoke

Käytetään eurooppalaisissa sähköautoissa ja hybrideissä. Standardi pistoke Suomessa ja Euroopassa. 

CSS Combo Pikalatauspistoke

Euroopan pikalataus standardi.

Sähköautojen latauspiste kotiin

Latauspiste on varmin ja turvallisen tapa ladata sähköautoa tai hybridiä kotona.Kiinteällä latauslaittella auton lataaminen kestää noin 4-6 tuntia. Laite voi olla joko tolppa mallinen tai seinään kiinitettävä versio.

Ennen latauspisteen hankkimista kannattaa tarkistaa minkälainen pistoke sopii kotiin ja suorittaa ns "lataustapatarkistus", jossa selvitetään minkälainen latauspiste on sopiva. Muista että latauspisteen asentaminen vaatii ammattilaisen.

View as Ruudukko Luettelo

4 tuotetta

per sivu
Aseta laskevaan järjestykseen
View as Ruudukko Luettelo

4 tuotetta

per sivu
Aseta laskevaan järjestykseen