Pese ja pinnoita - laita autosi hohtamaan kilpaa auringon kanssa!

Pinnoitustekniikoita ja tapoja on monia, samoin tuotteita pinnoitukseen. Tässä esiteltynä muutamia erilaisia.

PINNOITE_helppo_1
_PINNOITUS_vaahto_1
PINNOITE_keraaminen_1

Haluatko autollesi likaa hylkivän ja kiiltävän pinnan hetkessä? Kokeile SONAX Xtreme Spray & Seal -pinnoitesuihketta!

Suihkuta puhtaalle, märälle maalipinnalle, huuhtele vedellä ja kuivaa lopuksi pinnalle jääneet pisarat – näin pinnoitus on valmis hetkessä. Pinnoitetta ei siis tarvitse erikseen levitellä sienellä tai liinalla, vaan kyseessä on puhtaasti sumuta ja huuhtele -pinnoite. Tämän helpommaksi ei maalipinnan pinnoitus voi tulla!

Suihkutettavan pinnoitteen vaikutuksen huomaa välittömästi huuhtelun yhteydessä; pinta hylkii vettä ja viimeiset vesipisarat jäävät helmeilemään kauniisti maalipinnalle. Likaa ja vettä hylkivä, kauniin kiiltävä pinta kestää jopa muutamaan kuukauteen.

Helppoa ja nopeaa!

Vaahdottaminen on hauskaa ja nopeaa! Vaahtopinnoite suojaa auton maalipintaa tehokkaasti ja antaa sille upean helmiäiskiillon sekä vettä ja likaa hylkivän efektin. Vaahdottimen avulla pinnoitteen levitys sujuu nopeasti ja tasaisesti.

Näin helppoa se on:

- Pese ja huuhtele auto normaalisti.

- Annostele SONAX Foam + Seal -tiivistettä ja vettä ohjeen mukaisesti vaahdottimen pulloon. Kiinnitä pullo vaahdotinlaitteeseen ja säädä vaahdon paksuus sopivaksi.

- Levitä pinnoitevaahto tasaisesti.

- Vaahto ei tarvitse vaikutusaikaa, vaan voit huuhdella sen heti pois runsaalla vedellä.

- Kuivaa loput vesipisarat kuivausliinalla. Valmista tuli!

Vaikka olisitkin vasta aloitteleva pinnoittaja, helppokäyttöisellä SONAX XTREME Keraamisella pinnoitespraylla saat varmasti siistiä jälkeä. Tuotteessa on hyödynnetty Si-Carbon-teknologiaa, joka mahdollistaa peilimäisen kiillon sekä todella sileän, vettä ja likaa hylkivän pinnan. Ja mikä parasta: käsittely on helppoa ja nopeaa!

Näin pinnoitat:

- Pese ja kuivaa auto huolellisesti.

- Sumuta keraamista pinnoitesprayta mikrokuituliinalle.

- Levitä ohut, tasainen kerros käsiteltävälle alueelle.
Huom! Käsittele aina pieni alue kerrallaan.

- Pyyhi jäämät kuivalla mikrokuituliinalla. Valmista tuli!

_PINNOITE_ammattilaiset_1
AmmattituotteetPinnoitukseen

Auton maalipinta altistuu jatkuvasti kaikenlaiselle kulutukselle kuten UV-säteilylle, tiesuolalle, asfalttipielle ja kemikaaleille. Ammattitasoinen pinnoitus on kestävä keino suojata auton maalipintaa ja saada auto näyttämään upealta.

Profiline CeramicCoating CC36 – Kestävää suojaa maalipinnalle

Ammattikäyttöön tarkoitetun SONAX PROFILINE CC 36 -pinnoitteen keraamiset partikkelit muodostavat maalipinnalle erittäin tiiviin, suojaavan pinnan, joka on paitsi lasinkova, niin myös erittäin joustava. Keraaminen pinnoite suojaa maalipintaa ulkoisilta rasituksilta, antaa vettä ja likaa hylkivän pinnan sekä upean kiillon. Oikein hoidettuna SONAX CC 36 -pinnoite suojaa autoa jopa 36 kuukautta.

Käyttöohje:

1. Puhdista ja kiillota maalipinta koneellisesti ennen käsittelyä. Tarkista ettei pinnalle jää hologrammijälkiä. Maalipinnan tulee olla täysin puhdas ennen pinnoitusta.
2. Suihkuta Esikäsittelyaine käsiteltäville pinnoille ja pyyhi pinnat ultrahienolla mikrokuituliinalla.
3. Levitä Pinnoitetta ohuelti maalipinnalle mukana tulevalla levityssienellä.
4. Tunnin kuivumisen jälkeen, levitä Kiiltopinnoite antamaan erittäin sileän ja kiiltävän lopputuloksen.

Huom! Vain Clear coat -lakatuille maalipinnoille.

CC Evo – Uskomaton ”wet look” -kiilto

SONAX PROFILINE CC Evo on piikarbidipohjainen keraaminen kestopinnoite, joka antaa maalipinnalle pitkäkestoisen suojan sekä syvän ”wet look” -kiillon. Tärkeimpiä ominaisuuksia ovat, erinomaisen kiillon lisäksi, uskomaton vedenhylkimisominaisuus sekä paranneltu suoja kemikaaleja ja UV-säteilyä vastaan. Riippuen maalipinnasta, ylläpidosta ja olosuhteista, pinnoite voi kestää jopa kolme vuotta.

PROFILINE CC Evo tarjoaa täydellisen paketin ammattimaiseen keraamiseen pinnoitukseen. Paketti sisältää kaksi suojaavaa tuotetta: Basecoat Evo -pinnoite ja Glosscoat Evo -kiiltopinnoite. Mukana tulee lisäksi Prepare-esikäsittelytuote sekä kolme levityssientä.

CC One – Huipputason pinnoitus käden käänteessä

SONAX PROFILINE CC One on todella helppokäyttöinen, polymeeripohjainen kestopinnoite, joka soveltuu niin ammattilaiskäyttöön kuin pro-tason harrastajillekin. CC One sisältää vain yhden levitettävän tuotteen, joten käsittely on nopeaa, mutta jälki ammattitasoa. Pinnoitteen toiminta perustuu kemialliseen reaktioon, joka sitoo aineen tiiviisti lakkapintaan. CC One aikaansaa intensiiviset värit ja todella upean kiillon, joka pääsee oikeuksiinsa erityisesti tummilla maalipinnoilla. Pinnoitteen kesto jopa 15 kuukautta.

Tuotteen käyttö on yksinkertaista: aine levitetään puhdistetulle ja kiillotetulle maalipinnalle paneeli kerrallaan ja pyyhitään mikrokuituliinalla pois. Pakkaus sisältää pinnoiteaineen (50 ml) ja neljä levityssientä. Yksi pakkaus riittää kahden auton käsittelyyn.

Liuotinpesulla ja Clay-Ball savisienellä varmistat että maalipinta hohtaa kilpaa auringon kanssa!

Sonax_LiuotinpesuSavisieni

Auringonpaiste paljastaa talven jäljiltä kertyneen lian. Tavallisen autopesun jäljiltä saattaa käydä niin, että auton kuivuttua huomaa ettei lopputulos olekaan toivotunlainen. Etenkin tiesuolan ja asfalttipien poisto vaatii hieman kärsivällisyyttä ja omat puhdistustuotteensa.

SONAX Liuotinpesu poistaa tehokkaasti talvilikaa

Kätevässä suihkepullossa myytävä, petrolipohjainen pesuaine, on oikea valinta suolan ja pien poistoon. Nämä sitkeästi tarttuneet talviliat lähtevät tehokkaasti liuotinpohjaisella pesuaineella, kuten Sonax Liuotinpesulla, jolla poistat vaikean lian ajoneuvoista sekä moottorin ja koneen osista. Liuotinpohjaista pesuainetta käytettäessä on kuitenkin tärkeää muistaa suojata maalipinta pesun jälkeen joko vahaamalla tai pinnoittamalla.

Tee näin:
• Suihkuta SONAX Liuotinpesuainetta käsiteltäville pinnoille (voidaan suihkuttaa joko kuivalle tai kostealle maalipinnalle).
• Anna vaikuttaa muutaman minuutin ajan.
• Käytä tarvittaessa sientä apuna lian irrottamiseen.
• Pese auto huolellisesti autoshampoolla
• Huuhtele vedellä.
• Suojaa auton maalipinta käsittelyn jälkeen vahaamalla tai pinnoittamalla

Tuntuuko auton pinnassa liuotinpesunkin jälkeen vielä hiekkapaperimaista karheutta?

SONAX Clay-Ball Savisienen avulla viimeistelet pinnan ja saat lopputuloksen jota katselemalla suunpielet kääntyvät tyytyväiseen hymyyn! Suihkuta auton pintaan ikkunanpesuainetta. Ikkunanpesuaine toimii liukasteena. Käsittele karheat pinnat savisienellä pyörivin liikkein, kevyesti painaen. Lisää liukastetta tarvittaessa, jotta savisieni liukuu auton pinnalla kitkatta. Perinteiseen puhdistussaveen verrattuna Sonaxin pallonmuotoisen sienen käyttö on helppoa, nopeaa ja ergonomista. Muistathan, että savisientä ei saa koskaan käyttää kuivalle maalipinnalle! Kun savi on tehnyt tehtävänsä, pinta tuntuu liukkaalta ja täydellisen sileältä. Savisienikäsittelyn jälkeen auton maalipinta tulee suojata vahaamalla tai pinnoittamalla.

Maalipinnan savikäsittely on oleellinen osa auton perusteellista puhdistusta, sillä huolellisen käsittelyn jälkeen auton pinta on täysin puhdas ja sileä. Savisieni on hyvä ottaa käyttöön muutaman kerran vuodessa.

Vaahdotin tekee pesusta nopeaa ja siistiä puuhaa.

"Mitä takertuvampi vaahto, sen parempi pesutulos!"

SonaxXtremeVaahtoshampoo

Vaahdottaminen tehostaa lian irtoamista sekä helpottaa pesutuotteiden tasaista levittämistä. Hitaasti valuva vaahto vie lian mukanaan auton pintaa naarmuttamatta. Pesuteho perustuu vaikutusaikaan; kuohkea vaahto vaikuttaa pidempään maalipinnalla ja ehtii siten liuottamaan pinttyneempääkin likaa. Miellyttävän metsämarjaisen tuoksuisella PH-neutraalilla SONAX Xtreme Vaahtoshampoolla puhdistat autosi hellävaraisesti, mutta tehokkaasti.

Toimi näin:

• Täytä vesi vaahdottimen pulloon ja annostele SONAX Vaahtoshampoota ohjeen mukaan.
• Kiinnitä pullo vaahdotinlaitteeseen.
• Kiinnitä vaahdotin painepesurin suihkuputken tilalle (shampoo soveltuu myös erinomaisesti käsikäyttöiselle vaahdottimelle ja käsinpesuun).
• Säädä vaahdon paksuus sopivaksi (mitä takertuvampi vaahto, sen paremp).
• Levitä vaahto tasaisesti. Aloita auton alaosista (älä lisää kerroksia, sillä liika vaahto nopeuttaa vaahdon valumista).
• Anna vaikuttaa mahdollisimman pitkään (älä anna vaahdon kuitenkaan kuivua maalipintaan).
• Huuhtele auto huolellisesti painepesurilla.
• Puhdista vaahdotin vedellä.