Lumiketjut henkilöautoille, SUV, RV

Milloin lumiketjuja käytetään?

Joissakin maissa lumiketjujen käyttö voi olla pakollista tietyillä pätkillä. Esimerkiksi Saksassa lumiketjujen käyttöpakosta ilmoitetaan liikennemerkillä. Tietysti lumiketjuja käytetään myös silloin, kun haasteelliset olosuhteet sitä vaativat. Joissakin maissa myös nastarenkaiden käyttö saattaa olla kielletty, joten lumiketjuja käytetään aina tilanteen vaatiessa.

lumiketjut pakolliset

Tämä merkki ilmaisee milloin lumiketjuja tulee käyttää Saksassa.

Suomessa saa käyttää lumiketjuja, mutta varsinaisia talvirenkaita ne eivät henkilöautoissa korvaa. Ketjut eivät kuitenkaan saa aiheuttaa vahinko tien pinnalle, joten käyttöä on aina harkittava.

Huom! Lumiketjujen sopivuuden voi aina tarkistaa valmistajan sivuilta

Mitä sanoo laki lumiketjuista?

"Moottorityökoneen, maastoajoneuvon ja traktorin, jonka rakenteellinen nopeus on enintään 60 kilometriä tunnissa, sekä niiden perävaunun renkaat ja telaketjut saa varustaa nastoin, lumiketjuin tai vastaavin liukuestein, jotka eivät oleellisesti vahingoita tien pintaa." (Finlex 2022)

Yleistä König lumiketjuista

König lumiketjut sopivat yksityisille henkilöille, jotka ajavat autollaan talvisin lumisilla ja jäisillä teillä. Lumiketjujen tyypillisiä kohdeajoneuvoja ovat henkilöautot, crossoverit, maastoautot, pakettiautot ja matkailuautot. Tällaisten ajoneuvojen suurin kokonaismassa on 3,5 tonnia ja enintään 9 istuinta kuljettaja mukaan lukien. König tuotteet on suunniteltu helpoiksi ja kevyiksi parantamaan käsittelyä ja asennusta.


View as Ruudukko Luettelo

Tuotteet 1-12 / 16

Sivu
per sivu
Aseta laskevaan järjestykseen
View as Ruudukko Luettelo

Tuotteet 1-12 / 16

Sivu
per sivu
Aseta laskevaan järjestykseen