Antifreeze, myrkytön kausisäilytysneste

15,60 €

Saatavuus: 3-4pv toimitusaika

31400
Turvallinen maksaminen (Paytrail, verkkopankki, luottokortit)
Nopea toimitus 3-4 arkipäivässä (Matkahuolto, Schenker)
Laadukasta palvelua vuodesta 1979

-46°C Myrkytön kausisäilytysneste 3,78 L

 • Kestää pakkasta -46 °C
 • Suojaa juoma-/lämmitysvesijärjestelmät ja vesi WC-järjestelmät sekä kaikki vesijäähdytteiset moottorit myös alumiinilohkoiset sekä PVC-putket talvivarastoinnin ajan
 • Sisältää: Propyleeniglykoolia, korroosion estoaineita
 • Suojaa ruosteelta ja korroosiolta
 • Käy alumiinille, kuparille ja juotoksille
 • Ei vahingoita kumia, hanoja ja tiivistetuotteita
 • Valmista käytettäväksi, ei laimenneta

Huom! Jos PVC-muoviputkia sisältäviä järjestelmiä talvisuojattaessa lämpötila laskee alle -23 °C suosittelemme käyttämään suojaukseen Star Brite Sea Safe -73 °C Anti-Freezeä. Talvisuojaustuotteet on luokiteltu teollisuusstandardien mukaisesti halkeamiskestävyyden, ei pakkaskestävyyden mukaan. Mitä eroa näillä on? Jos jäänestoaineen ilmoitetaan suojaavan -46 °C lämpötilaan asti, tarkoittaa se, että aineella täytetty kupariputki halkeaa -46 °C lämpötilassa.

Jääkiteitä alkaa kuitenkin muodostua jo -11 °C lämpötilassa. Jääkiteiden muodostumislämpötilaa sanotaan jäätymispisteeksi. Kun lämpötila laskee, jääkiteiden tiheys kasvaa ja aine laajenee. Aineen laajetessa putkeen kohdistuu painetta, ja -46 °C lämpötilassa kupariputki halkeaa. PVC-putki halkeaa –23 °C lämpötilassa, koska PCV ei ole yhtä kestävää kuin kupari. Luokittelun perusteena käytetään halkeamislämpötilaa, ja syy tähän on asiakkaiden rahojen säästäminen. Koska talvisuojattua moottoria tai putkea ei käytetä, niiden jäätymistä ei tarvitse estää täysin. Tätä varten tarvittaisiin enemmän jäänestoainetta, jolloin rahaa kuluisi enemmän, mutta lisähyötyä ei silti saavutettaisi.

Kausisäilytysnesteen käyttöohjeet – Lue ja noudata huolellisesti

Vesijärjestelmien talvisuojaus

 1. Tyhjennä vesijärjestelmä mahdollisimman huolellisesti. Avaa lämpimän ja kylmän veden hanat ja muut vedenottopisteet. Tyhjennä vettä mahdollisimman paljon ilmanpaineen avulla. 
 2. Tyhjennä kuumavesisäiliö – jätä hana auki tyhjentämisen jälkeen. Kytke kuumavesisäiliö irralleen järjestelmästä: irrota kuumavesisäiliön tulo- ja poistoliitännät ja liitä ne toisiinsa esimerkiksi letkulla ja letkunkiristimillä. 
 3. Lisää järjestelmään jäänestoaine. 
 4. Lisää järjestelmään painetta tai käynnistä apupumppu.
 5. Aloita kauimmaisesta hanasta ja toimi seuraavasti: avaa hana ja anna jäänestoaineen virrata niin kauan, että neste muuttuu värilliseksi.
 6. Toista kohta 5 jokaisen juomavesihanan kohdalla. 
 7. Varmista järjestelmän tyhjeneminen vetämällä WC useaan kertaan. Huom! Varmista, että jätevesisäiliö on tyhjennetty kokonaan.
 8. Varmista, että jätejärjestelmässä on riittävästi jäänestoainetta aktivoimalla venttiili useaan kertaan.

Keväällä

Huuhtele järjestelmää puhtaalla vedellä 15–20 minuutin ajan niin, että kaikki värillinen jäänestoaine poistuu järjestelmästä. Juomavesijärjestelmän voi pitää puhtaana ja suojata levältä, bakteereilta, pienhiukkasilta ja sakalta käyttämällä  Aqua Clean -ainetta.

Huom! Etyleeniglykolin testauslaitteet eivät anna luotettavia lukemia tästä tuotteesta.

Moottorin talvisuojaus

 1. Tee jäähdytysjärjestelmään tarvittavat korjaukset ennen käsittelyä. 
 2. Noudata moottorin valmistajan ohjeita jäähdytysnesteen tyhjentämiseen. 
 3. Täytä moottorin jäähdytysnestejärjestelmä jäänestoaineella – ÄLÄ LAIMENNA. 
 4. Kun moottori otetaan jälleen käyttöön, tyhjennä jäänestoaine.
Lisätietoja
Valmistaja Starbrite
Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Antifreeze, myrkytön kausisäilytysneste
Arviosi