Ainutlaatuinen innovaatio!

Strands Night Guardin tyylikäs ja huoliteltu ulkokuori ei jätä ketään kylmäksi! Lisävalopaneeli toimii todella suorituskykyisenä E-hyväksyttynä kaukovalona sekä tieliikennekäyttöön hyväksyttynä varoitusvalona. Kauko- sekä varoitusvalotoiminnon lisäksi lisävalopaneelissa on myös valkoinen sekä keltainen parkkitoiminto. Monipuoliset toiminnot takaavat, että valaisin sopii erittäin mainiosti myös ammattilaiselle työkäyttöön. Enää et siis tarvitse erikseen lisävaloja ja huomiomajakkaa/-majakoita, vaan sama valaisin voi hoitaa molemmat tehtävät! "It´s not a lamp. It´s a Night Guard."

StrandsSiberiaNG_1
SiberiaNG_kaavio
SonaxXtremeVaahtoshampoo

Vaahdotin tekee pesusta ja pinnoituksesta hauskaa hommaa

Vaahdottaminen on trendannut autonpesussa jo jonkin aikaa, eikä ihme! Vaahdotin tekee pesusta nopeaa ja siistiä puuhaa. Vaahdottaminen tehostaa lian irtoamista sekä helpottaa pesutuotteiden tasaista levittämistä. Hitaasti valuva vaahto vie lian mukanaan auton pintaa naarmuttamatta. Pesuteho perustuu vaikutusaikaan; kuohkea vaahto vaikuttaa pidempään maalipinnalla ja ehtii siten liuottamaan pinttyneempääkin likaa. Ja mitä takertuvampi vaahto, sen parempi pesutulos. Miellyttävän metsämarjaisen tuoksuisella PH-neutraalilla Sonax Xtreme Vaahtoshampoolla puhdistat autosi hellävaraisesti, mutta tehokkaasti.

Toimi näin:

• Täytä vesi vaahdottimen pulloon ja annostele vaahtoshampoota ohjeen mukaan.
• Kiinnitä pullo vaahdotinlaitteeseen.
• Kiinnitä vaahdotin painepesurin suihkuputken tilalle (shampoo soveltuu myös erinomaisesti käsikäyttöiselle vaahdottimelle ja käsinpesuun).
• Säädä vaahdon paksuus sopivaksi (mitä takertuvampi vaahto, sen paremp).
• Levitä vaahto tasaisesti. Aloita auton alaosista (älä lisää kerroksia, sillä liika vaahto nopeuttaa vaahdon valumista).
• Anna vaikuttaa mahdollisimman pitkään (älä anna vaahdon kuitenkaan kuivua maalipintaan).
• Huuhtele auto huolellisesti painepesurilla.
• Puhdista vaahdotin vedellä.


Vaahdotin avuksi myös pinnoitukseen

Uusi Sonax Xtreme Foam + Seal -vaahtopinnoite suojaa auton maalipintaa tehokkaasti ja antaa sille upean helmiäiskiillon sekä vettä ja likaa hylkivän pinnan. Vaahdottimen avulla pinnoitteen levitys sujuu nopeasti ja tasaisesti.

Näin helppoa se on:

• Pese ja huuhtele auto normaalisti.
• Täytä vaahdotin ohjeen mukaisesti Foam + Seal -tiivisteellä ja vedellä.
• Kiinnitä pullo vaahdotinlaitteeseen ja säädä vaahdon paksuus sopivaksi.
• Levitä pinnoitevaahto tasaisesti.
• Vaahto ei tarvitse vaikutusaikaa, huuhtele heti pois runsaalla vedellä.
• Kuivaa loput vesipisarat kuivausliinalla. Valmista tuli!

SonaxXtremeFoamSealVaahtopinnoite
ArvontaSuoritettu

Arvoimme kaikkien kilpailuun osallistuneiden kesken Blåkläder T-paidan Heinonen Drift Team / MotorMarket logopainatuksilla.

Kysyimme koska viimeksi Lauri Heinonen voitti driftingin suomenmestaruuden. Oikea vastaus on tietysti 2020! Aiempi SM-kulta lohkesi vuonna 2018.

Uniikin T-paidan itselleen arvonnassa voitti Juho Nykänen!

Onnittelut skaban voittajalle!

Sonax_LiuotinpesuSavisieni

Aika suorittaa auton kevätpesu – mikä avuksi irroittamaan auton pintaan jämähtänyt kura, tiesuola ja piki?

Kevätaurinko pilkahtelee taivaalla jo silloin tällöin ja paljastaa samalla kuinka likainen autosi talven jäljiltä onkaan. Tavallisen autopesun jäljiltä saattaa käydä niin, että auton kuivuttua huomaa ettei lopputulos olekaan toivotunlainen. Etenkin tiesuolan ja asfalttipien poisto vaatii hieman kärsivällisyyttä ja omat puhdistustuotteensa. Kun valitset Sonaxin liuotinpesuaineen ja Clay-Ball savisienen, varmistat että maalipinta hohtaa jälleen kilpaa auringon kanssa!


SONAX Liuotinpesu poistaa tehokkaasti talvilikaa

Kätevässä suihkepullossa myytävä, petrolipohjainen pesuaine, on oikea valinta suolan ja pien poistoon. Nämä sitkeästi tarttuneet talviliat lähtevät tehokkaasti liuotinpohjaisella pesuaineella, kuten Sonax Liuotinpesulla, jolla poistat vaikean lian ajoneuvoista sekä moottorin ja koneen osista. Liuotinpohjaista pesuainetta käytettäessä on kuitenkin tärkeää muistaa suojata maalipinta pesun jälkeen joko vahaamalla tai pinnoittamalla.

Tee näin:
• Suihkuta SONAX Liuotinpesuainetta käsiteltäville pinnoille (voidaan suihkuttaa joko kuivalle tai kostealle maalipinnalle).
• Anna vaikuttaa muutaman minuutin ajan.
• Käytä tarvittaessa sientä apuna lian irrottamiseen.
• Pese auto huolellisesti autoshampoolla (VINKKI! Jos käytössäsi on vaahdotin, on SONAX Vaahtoshampoo erinomainen valinta.).
• Huuhtele vedellä.
• Suojaa auton maalipinta käsittelyn jälkeen vahaamalla tai pinnoittamalla (VINKKI! Jos käytössäsi on vaahdotin, voit hoitaa pinnoituksen esimerkiksi näppärästi uudella SONAX XTREME Foam + Seal -vaahtopinnoitteella.).


Tuntuuko auton pinnassa liuotinpesunkin jälkeen vielä hiekkapaperimaista karheutta?

SONAX Clay-Ball Savisienen avulla viimeistelet pinnan ja saat lopputuloksen jota katselemalla suunpielet kääntyvät tyytyväiseen hymyyn! Suihkuta auton pintaan ikkunanpesuainetta. Ikkunanpesuaine toimii liukasteena. Käsittele karheat pinnat savisienellä pyörivin liikkein, kevyesti painaen. Lisää liukastetta tarvittaessa, jotta savisieni liukuu auton pinnalla kitkatta. Perinteiseen puhdistussaveen verrattuna Sonaxin pallonmuotoisen sienen käyttö on helppoa, nopeaa ja ergonomista. Muistathan, että savisientä ei saa koskaan käyttää kuivalle maalipinnalle! Kun savi on tehnyt tehtävänsä, pinta tuntuu liukkaalta ja täydellisen sileältä. Savisienikäsittelyn jälkeen auton maalipinta tulee suojata vahaamalla tai pinnoittamalla.

Maalipinnan savikäsittely on oleellinen osa auton perusteellista puhdistusta, sillä huolellisen käsittelyn jälkeen auton pinta on täysin puhdas ja sileä. Savisieni on hyvä ottaa käyttöön muutaman kerran vuodessa.

Sonax_ikkunapesu

Kevät on täällä taas! Ja samoin matalalta paistava aurinko, joka kaikesta ihanuudestaan huolimatta voi häikäistä kuljettajaa ikävästi ja vaikeuttaa havainnointia liikenteessä. Likaisella tuulilasilla ajaessa auringonsäteiden vaikutus näkyvyyteen on vielä huomattavampi. Onkin siis erityisen tärkeää liikenneturvallisuuden (ja ajomukavuuden) kannalta pitää auton ikkunat puhtaina. Lyömätön kombo ikkunoiden sisäpuoliseen pesuun on Sonax Xtreme Ikkunapesu ja lasipinnoille sopiva Sonax Mikrokuituliina!

Auton ikkunoita tulee pestyä aika ajoin lasinpesunesteellä ja ne puhdistuvat perusteellisesti aina autopesun yhteydessä.
Kuitenkin myös ikkunoiden sisäpintojen puhdistamiseen tulisi panostaa – pinnoille kertyy pölyä ja likaa, jotka muodostavat kuljettajan näkökenttää sumentavan kalvon. Sisäpuolelle kertynyt pöly lisää myös ikkunoiden huurtumista.

cteknjordgo

Innovatiivinen ja näppärä CTEK Njord GO sähköautoilijoille

Toisin kuin kiinteästi asennettavat sähköautojen latauslaitteet, Njord Go eroaa kiinteästi asennettavista latauslaitteista sillä, että sen asennus ei vaadi muuta kuin tavallisen punaisen voimavirtapistorasian (CEE 16A/400V). Latauslaitteen asentaminen ja liikuttelu on helppoa, joten käyttäjä voi asentaa laitteen itse, ja halutessaan ottaa mukaan vaikka mökille.

Erityishuomiota on kiinnitetty käytännöllisyyteen; laite se on rakenteeltaan kevyt ja sen nostaminen autoon onnistuu keneltä tahansa. Latauksen tehoa ja etenemistä on helppo säädellä ja seurata kätevän ilmaisen mobiilisovelluksen avulla. CTEK Njord GO lataa autoa parhaimmillaan 11 kW:n teholla, riippuen ladattavan auton omasta lataustekniikasta.

• Teho säädettävissä välille 1,4–11 kW
• Ladattavissa ilmainen sovellus, jolla laitetta voi ohjata ja seurata latausta
• Kiinteä 5 m kaapeli, jossa Type2-pistoke
• Takuu 2 vuotta
• Kestävä rakenne, joka on suunniteltu pohjoisiin olosuhteisiin (suojausluokka: IP65)
• Kevyt, paino vain 4,3 kg

Njord GO -latauslaitetta on mahdollista täydentää kätevällä seinätelineellä, joka helpottaa laitteen käyttöä.

Matkahuolto_Brandi

Suomalaiset kuluttajat ovat valinneet Matkahuollon vastuullisimmaksi paketti- ja logistiikkabrändiksi vuoden 2021 Sustainable Brand Index™ -tutkimuksessa. Tutkimus perustuu kuluttajien näkemyksiin ja arvioon brändien vastuullisuudesta. Tutkimuksessa oli mukana 212 brändiä 25 toimialalta Suomesta.

Sustainable Brand Index -tutkimus pohjautuu YK:n kestävän kehityksen tavoitteisiin, ja siinä on otettu huomioon sosiaalinen ja ympäristövastuullisuus.

Travall Koiraveräjät Osana Turvallista Matkustuskokonaisuutta

Joskus koira saattaa innostua pienistäkin asioista. Etenkin pennut ovat kovia ryntäilemään koirasta riippuen. Silloin ei ole väliä kuinka hyvin koulutetusta koirasta on kyse, sillä silti joskus koira voi rynnätä ulos holtittomasti takaluukkua avattaessa. Onneksi nyt Travall tarjoaa oivan ratkaisun tähän murheeseen.

Travall koiraveräjä taipuu näppärästi pois tieltä lastauksen ajaksi ja pysyy paikallaan visusti. Koiraveräjän avulla koiranomistajalla on täysi kontrolli siitä milloin koira tulee ulos takaluukusta. Näin minimoidaan mahdolliset vaaratilanteet esimerkiksi parkkipaikalla ostoksia takaluukkuun laittaessa.

 

Travall koiraveräjät tästä

Travall koirverkot tästä

Travall tilanjakajat tästä

 

Travall koiraveräjän ominaisuuksia:

Täydellinen lisävaruste koiraverkolle ja tilanjakajalle

Hyvä ja tyylikäs vaihtoehto koirahäkille

Voidaan taittaa helposti pois tieltä, kun veräjää ei tarvita

Sopii täydellisesti tilanjakajaan ja pysyy visusti paikoillaan

Kestävä ja turvallinen

Koiraveräjän asentaminen ja purkaminen on erittäin yksinkertaista

Toisin kuin Travall koiraverkot ja tilanjakajat, Travall koiraveräjä ei ole merkkikohtainen tuote. Tarvitse vain tilanjakajan ja koiraverkon asennettuna autoosi. Tämän jälkeen voit valita sopivan koiraveräjän ajoneuvoon riippuen siitä minkälaista veräjää tarvit ja minkälainen jakaja autossa on. Näin varmistutaan siltä että tuotteiden sopivuus on saumatonta ja sopivat täydellisesti juuri sinun autoosi kuin tarpeisiisi.

Katso koiraveräjän asennusvideo! Näin helppoa se on

Koiraveräjiä on saatavilla 50/50 jaolla tai 60/40 jaolla. Veräjä 50/50 jaolla voidaan asentaa esimerkiksi jakajan molemmin puolin tai yksittäin vasemmalle / oikealle. Koiraveräjillä joissa on 60/40 jako voidaan rajata pienempi osa tavaratilasta.

Koiraveräjä kiinnittyy tilanjakajaan ja et tarvitse kuin ihan perustyökalut muttereiden kiristämiseen. Asentamisessa kestää vain n.10 minuuttia.

Travall koiraveräjät on valmistettu samasta kestävästä materiaalista, kuin Travallin koiraverkot ja tilanjakajat. Tyylikkyys siis säilyy ulkonäönkin puolesta.

Ei pelkästään koiran omistajille

Travall tilanjakajat mahdollistavat tavaratilan organisoinnin muillekin kuin lemmikeille. Verkot pitävät tavarat pystyssä niiden kuljetuksen aikana ja vähentää niiden pyörimistä missä sattuu. Ei siis tarvitse aina pelätä takaluukun avaamista, kun tietää että ostokset eivät lävähdä syliin.

Matkaajan tulee aina varautua yllättäviin tilanteisiin. Etenkin paukkupakkaset voivat yllättää autoilijan pahemman kerran. Tässä vinkkejä talven pakkasia vastaan!

Maskisuoja säästää polttoainetta ja pitää moottorin lämpötilan oikeana paukkupakkasilla. Tammers maskisuojat valmistetaan mallikohtaisesti.

Apukäynnistin pelastaa pälkähästä, jos akku pääsee loppumaan yllättäen. Noco apukäynnistimet ovat laadukkaita ja niitä voi käyttää myös virtapankkina.

Ylläpitolaturi pitää akun toimintakuntoisena, jos ajomatka ovat lyhyitä ja autoa joudutaan käynnistelemään usein.

Pitkällä matkalla kannatta varata kunnon lämpimät tamineet. Ikinä ei tiedä mikä matkalla yllättää. Apua on aina mukava odottaa lämpimissä vaatteissa.

Saimme kunnian pokata vuoden 2020 Osaset-varaosaliike -diplomin, joka myönnettiin meille 31.10. Osaset-Ketjupäivillä seuraavin perustein:

"Kehittänyt omaa toimintaansa Porissa vahvalla otteella. Autofit-ketjun vahva tukeminen omalla alueellaan."


Iso kiitos kaikille asiakkaillemme, yhteistyökumppaneillemme ja Osaset-ketjulle kunnianosoituksesta!


Kuinka valita oikeanlainen huomiovaate/näkyvä työvaate/ High-Vis-vaate?

Yleistä näkyvistä työvaatteista

Työntekijän huonon näkyvyyden/havaittavuuden vuoksi sattuu joka vuoksi useita tapaturmia. Näitä tapaturmia voidaan ehkäistä näkyvän varoitusvaatetuksen käytöllä. Näkyvään varoitusvaatetukseen pukeutunut työntekijä voidaan havaita turvallisen etäisyyden päästä, joka parantaa työntekijöiden turvallisuutta myös työmatkoilla.

Näkyvä varoitusvaatetus on henkilönsuojain, jonka käytöstä on säädetty työturvallisuuslaissa. Teknisiä yksityiskohtia selventämään on laadittu standardeja. Näkyvää varoitusvaatetusta koskevat standardit SFS-EN 340 ”Suojavaatetus. Yleiset vaatimukset” ja SFS-EN 471 ”Näkyvä varoitusvaatetus ammattikäyttöön”.

Varoitusvaatteena voidaan käyttää takkia ja housuja, haalaria, liiviä tai valjaita. Eri tilanteissa tarvitaan erilaista näkyvyyttä ja vaatteen väritystä. Varoitusvaatteen valinnassa on otettava huomioon vaatteen tarkoituksenmukaisuus, esimerkiksi työasennot, työn likaisuus ja sää. Lisäksi on muistettava muu suojauksen tarve, esimerkiksi palosuojaus.

Standardi SFS-EN 471 määrittelee materiaali ja mallivaatimukset näkyvälle varoitusvaatetukselle. Varoitusvaatteessa tulee olla fluoresoivaa taustamateriaalia ja heijastavaa materiaalia tai yhdistettyä materiaalia. Varoitusvaatteet on jaettu kolmeen eri luokkaan vaatteessa olevan materiaalin minimipinta-alavaatimuksen perusteella. Luokka kolme on näkyvyydeltään tehokkain.

Heijastava erillismateriaali on jaettu kahteen suojaustasoon heijastustehon perusteella, tason kaksi heijastin on tehokkaampi. Kunkin suojausluokan täyttävässä vaatetuksessa tulee olla alla olevan taulukon mukainen määrä fluoresoivaa taustamateriaalia ja heijastavaa materiaalia. Yhdistettyä materiaalia voidaan käyttää luokan 1 vaatteissa.

A = Luokka näkyvän materiaalin minimialueen mukaan (max 3)

B = Luokka heijastinmateriaalin heijastuskyvyn mukaan (max 2)


Näkyvien materiaalien minimipinta-alavaatimukset (m2). (SFS-EN 471)

Luokka   Heijastava materiaali [m2]   Heijastin [m2]___Yhdistetty materiaali  [m2]___
10,140,100,20
20,500,13-
30,800,20-

 

 

 

 
Suojavaatteet luokitellaan näkyvän materiaalin ja heijastimien pinta-alan mukaan. Kun käytetään useita varoitusvaatteita, voidaan heijastavan materiaalin pinta-alat laskea yhteen ja näin mahdollisesti saada korkeampi varoitusluokka. Kuitenkin, ei voida yhdistää luokkia saadakseen korkeamman luokan (esim. luokka 1 + luokka 2 = luokka 3).

Blåkläderin huomiomalliston yhteissertifioinnit -taulukosta näet  helposti miten yhdistää kaksi vaatetta toisiinsakorkeamman luokituksen saamiseksi.


Taustamateriaalin ja yhdistetyn materiaalin väreiksi on standardissa määritelty fluoresoivat keltainen, oranssinpunainen ja punainen.

Esimerkki:

BLÅKLÄDER 34201013 HIGHVIS T-PAITA, UV-SUOJA


Blåkläder Highvis T-paita

Heijastimet vartalon ympärillä, hihoissa ja hartioilla, 50 mm katkonaiset heijastimet

Sertifioinnit:
EN 13758-2 UPF 40+
EN ISO 20471, XS-M luokka 2, L-> luokka 3
Yhdistelmä sertifiointi B ->L

Lisäksi on standardeja, jotka koskevat muuta kuin ammattikäyttöä:

• SFS-EN 13356: 2001 ”Heijastimet ei-ammattimaiseen käyttöön”
• SFS-EN 1150:1999 ”Suojavaatetus. Näkyvä vaatetus muuhun kuin ammattikäyttöön”.

Ole näkyvä!

Näkyvät materiaalit

FLUORESOIVA MATERIAALI

- kalvoa tai kangasta, joka on käsitelty fluoresoivalla pigmentillä.
- Lisää näkyvyyttä päivällä ja hämärässä sekä sumussa ja sateessa, mutta ei heijasta keinovalossa tai pimeällä, jonka vuoksi siitä ei ole hyötyä pimeällä.

HEIJASTAVA MATERIAALI (esim. heijastin, heijastinnauha)

- Ei itsevalaisevaa, tarvitsee valonsäteen heijastaakseen.
- Heijastuksen voi havaita vain valonlähteen välittömässä läheisyydessä.
- Heijastin näkyy parhaiten kapeassa valokeilassa.
- Heijastavassa materiaalissa valonsäteen heijastumista ohjaavat pienet prismat tai mikroskooppisen pienet lasipallot. Prismojen muodostaman yhtenäisen elementin tai pienten lasipallojen muodostaman kerroksen kautta valonsäde taittuu takaisin tulosuuntaansa.

YHDISTETTY MATERIAALI

-Sisältää sekä fluoresoivan että heijastavan materiaalin ominaisuudet. Tällaisen materiaalin vaikutus korostuu hämärässä.

Työvaatteen väri

Työvaatteen väriksi tulee valita työympäristöstä hyvin erottuva väri. Näkyvän varoitusvaatteen väriä valittaessa on muistettava näkyminen niin valoisana aikana kuin pimeässä. Valkoinen tai vaalea väri erottuu paremmin sekä päivällä että hämärässä valossa. Tumma väri absorboi eli imee itseensä huomattavan osan valosta. Vaalea väri kannattaa sijoittaa vähemmän likaantuviin kohtiin. Harmaalla heijastavalla materiaalilla on hyvä heijastusteho. Fluoresoivasta materiaalista standardin mukaisia värejä ovat keltainen, punainen ja oranssinpunainen.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.